free
hit counter

Zijn bijenpollen gezond?

Heb jij wel eens gehoord van bijenpollen? Een andere naam voor bijenpollen is ook wel bijenbrood. Deze bestaat uit de korrels die worden gemaakt van de nectar en het stuifmeel. Bijen verzamelen het stuifmeel en de nectar en nemen het mee naar de bijenkorf als voeding. Er worden nog meer enzymen aan toegevoegd en op deze manier ontstaan er vervolgens bijenpollen.

Bijenpollen worden tegenwoordig echter tot een echte superfood gerekend. Ze beschikken over bijzonder veel voedingsstoffen en daarmee zijn bijenpollen een uniek mengsel welke we op niet veel andere manieren tegenkomen van gezonde voedingsstoffen. Bijenpollen zijn zelfs zo uniek dat ze niet door de mens nagemaakt kunnen worden. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat bijenpollen gezond zijn voor ons lichaam. Hieronder lees je meer over de voordelen.

De voordelen van bijenpollen

Met de unieke combinatie aan vele gezonde voedingsstoffen hebben bijenpollen veel voordelen. Hieronder sommen we de voordelen op.

  • Veel goede antioxidanten
  • Ze verhogen de prestaties
  • Goed voor mensen met bloedarmoede
  • Goed voor de huid
  • Bijenpollen zijn goed voor zwangere vrouwen

De stuifmeelkorrels maken bijenpollen gezond. Deze hebben namelijk de werking van antioxidanten en deze zorgen voor een sterk immuunsysteem. Het eten van bijenpollen draagt er dan ook aan bij om verouderingsprocessen tegen te gaan. Vrije radicalen zorgen namelijk ook voor het verouderingsproces in het lichaam en de antioxidanten van bijenpollen kunnen dit tegengaan. In bijenpollen zitten ook bioflavonoïden. Dit zijn zeer sterke antioxidanten. Deze versterken namelijk de bloedvaten, ze zorgen er voor dat het bloed niet gaat stollen en ze werken cholesterol verlagend.

Wat bijenpollen zo bijzonder maakt is de combinatie van de vele verschillende gezonde voedingsstoffen. Zo zijn ze rijk aan vitaminen en mineralen. De vitaminen die er in zitten zijn vitamine A, B1, B2, B3, B6, B8, B12 en vitamine C en D. Daarnaast zitten er veel mineralen in. De mineralen die er in bijenpollen zitten zijn silicium, zwavel, koper, zink, fosfor, calcium, kalium, mangaan en magnesium.

Daarnaast zijn bijenpollen gezond, omdat ze je prestaties kunnen verbeteren. Op het gebied van sport kunnen ze je energielevel een boost geven, waardoor je uithoudingsvermogen ook verbetert. Daarnaast blijkt dat ze de concentratie van de mens ook verbeteren.

Verder zijn bijenpollen gezond, omdat ze de aanmaak van witte en rode bloedcellen stimuleren. Wanneer je bijenpollen eet dan wordt er meer hemoglobine aangemaakt. Hemoglobine is erg belangrijk want het zorgt er voor dat het zuurstof en koolstofmonoxide door het bloed wordt getransporteerd.

Ook zitten bijenpollen vaak in verzorgingsproducten verwerkt. Dat wordt niet voor niets gedaan. Bijenpollen beschermen de huid en ze zorgen er voor dat er nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Voor mensen die last hebben van eczeem of acné kunnen bijenpollen gebruiken om dit te verminderen.

Overige voordelen van bijenpollen

Er zijn nog meer voordelen aan het eten van bijenpollen. Zo zijn ze goed voor zwangere vrouwen. Bijenpollen geven namelijk een goede ondersteuning aan de hormoonhuishouding. Daarnaast stimuleren ze de werking van de eierstokken. Tot slot zijn bijenpollen goed tegen leveraandoeningen, tegen bijwerkingen van chemokuur en zijn ze goed voor vegetariërs.

Plaats een reactie