free
hit counter

Is gember gezond? Of Gemberthee?

In de Chinese geneeskunde staat gember al eeuwenlang bekend als een belangrijk middel dat een positief effect heeft op het lichaam. Gember schijnt te werken tegen griep en het kan zelfs darmkanker voorkomen. Dat wekt bij ons al snel de vraag waarom gember gezond is. In het kort kan er worden aangegeven dat gember daadwerkelijk goed is voor je lichaam. Op deze pagina leggen we exact uit wat gember nou precies is en waarom gember gezond is voor ons lichaam. Daarbij bespreken we ook waarom gemberthee gezond is voor het lichaam.

Wat is gember of gemberthee?

Gember is een specerij dat in de keuken wordt gemaakt. Het is een wortelgewas dat een gelige kleur heeft. De smaak ervan is erg sterk. Voor de liefhebbers van gember is deze smaak aangenaam. Gember kun je kopen als verse knol, maar je kunt hem ook als poeder, als siroop of gekonfijt kopen. Zwangere vrouwen zullen vele malen hebben gehoord om gember te nemen of gemberthee te drinken. Gember heeft een positieve werking op misselijkheid en daarom is het dus goed om op de misselijke momenten gember te consumeren. Gember kan worden gedronken in de vorm van thee, oftewel gemberthee. Gemberthee kun je zelf klaarmaken. Hiervoor snij je de gember in kleine stukjes en gebruik je wax papier om de gember af te dekken. Dit kun je toevoegen aan kokend water en vervolgens laat je het enkele minuten staan. Hierna is de gemberthee klaar om gedronken te worden. Tijdens het drinken van de thee krijg je ook de stoffen van gember binnen en kan er worden gezegd dat ook gemberthee gezond is voor je lichaam.

Welke gezondheidsvoordelen heeft gember?

Er zijn vele gezondheidsvoordelen te benoemen waarom gember gezond is. Gember heeft een heilzame werking op de gezondheid. Het staat bekend als een zeer krachtige antioxidant. Antioxidanten zorgen mede voor het vertragen van het verouderingsproces en het tegengaan van vrije radicalen. Gember zorgt ook voor het detoxen van je lichaam. Tijdens het detoxen ontgift je je lichaam van afvalstoffen. De opgebouwde afvalstoffen worden verwijderd uit je lichaam. Het zuivert je lever en dit heeft een positieve werking op je immuunsysteem. Het ontgiften van je lichaam zal je een energieker gevoel geven en je gaat je prettiger in je vel voelen. Niet alleen is het goed voor de binnenkant van je lichaam, maar ook voor de buitenkant van je lichaam is het goed. Gember is goed voor je huid. Je huid zal er beter door aanvoelen waardoor jij je wederom prettiger in je vel voelt.

Nog een belangrijk voordeel van het regelmatig consumeren van gember is dat het chronische ontstekingen kan tegengaan en de kans op tumoren kan verminderen. Onderzoek van de University of Michigan heeft laten zien dat er bepaalde bestanddelen in gember zitten die bij kunnen dragen aan de preventie van damkanker. Ook zijn er eerste onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat gember een positieve werking heeft op diabetes. Gember heeft de werking dat het de bloedglucose onder controle kan houden. Met de bovenstaande gezondheidsvoordelen kunnen we aangeven dat gember gezond is voor het menselijk lichaam.

Plaats een reactie