free
hit counter

Is geitenkaas gezond?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt geitenkaas gemaakt van geitenmelk. Geitenkaas is witter van kleur dan de normale gele kaas die we gewend zijn. Dat komt doordat geiten caroteen uit de voeding omzetten naar vitamine A, welke kleurloos is. Hierdoor heeft deze kaas niet die typische gele kleur. Geitenkaas kennen we veel als de kaas die we in blokjes heerlijk kunnen eten. Deze staan vaak klaar tijdens een verjaardag of als hapje tijdens het kijken van televisie. Maar is het eten van geitenkaas gezond voor ons lichaam? Geitenkaas is inderdaad gezond voor ons lichaam, maar er zitten ook nadelen aan, waardoor je het niet teveel moet eten. Hieronder meer informatie over de voor- en de nadelen.

De voordelen van geitenkaas

Voor mensen die last hebben van lactose-intolerantie kan het zijn dat ze geitenkaas beter kunnen verdragen dan kaas die gemaakt is van koemelk. De kaas van koemelk beschikt namelijk over meer lactose dan de kaas die gemaakt is van geitenmelk. Bovendien is geitenkaas gezond, omdat het erg gemakkelijk te verteren is voor je lichaam. Dat komt doordat er minder vetbolletjes in geitenkaas zit dan in andere kaas. Ook is het makkelijker te verteren voor je lichaam, omdat de eiwitten makkelijker te verteren zijn. De structuur van de eiwitten komen dichter in de buurt van de structuren van de eiwitten van moedermelk.

Verder is geitenkaas gezond, omdat er vitaminen en mineralen in zitten. In geitenkaas zitten de mineralen fosfor, magnesium, calcium en kalium. Kalium is goed voor de stofwisseling en het heeft een gunstig effect op het regelen van de bloeddruk. Calcium is daarnaast belangrijk voor een sterke ontwikkeling van de botten in je lichaam en de tanden. Het mineraal magnesium is ook belangrijk bij de ontwikkeling van de botten. Daarnaast is magnesium belangrijk voor het ontspannen van de spieren. Tot slot is fosfor samen met calcium goed voor de botten en de tanden. Kortom, we kunnen dus zeggen dat het eten van geitenkaas erg goed is voor de botten en tanden in je lichaam.

Tot slot is geitenkaas gezond, omdat er de vitaminen B2 en B12 in zitten. Vitamine B2 is erg goed voor het zenuwstelsel, voor het energielevel en voor de spijsvertering. Daarnaast is vitamine B2 goed voor de huid en voor het gezichtsvermogen. Tot slot is vitamine B12 goed voor het vormen van de rode bloedcellen en ook voor het zenuwstelsel. Mensen die een tekort aan vitamine B12 hebben kunnen last krijgen van bloedarmoede.

Nadelen van het eten van geitenkaas

Van geitenkaas kun je het beste ook niet teveel eten. Wanneer je wel teveel geitenkaas eet dan kan dat een negatieve invloed hebben op je lichaam. In geitenkaas zit bijvoorbeeld natrium. Natrium is een onderdeel van zout en van zout moet je niet teveel binnenkrijgen. Je kunt daar namelijk een hoge bloeddruk van krijgen wat kan zorgen voor aandoeningen aan het hart. Feta geitenkaas beschikt over het meeste natrium. Wanneer je feta geitenkaas eet dan dien je er op te letten dat je lichaam verder niet teveel zout binnenkrijgt.

Plaats een reactie