free
hit counter

Het Eiwitdieet: Makkelijk en Snel Afvallen + Ervaringen

 

[row]

[column size=’2/3′]

Zit je op het internet te surfen, en ben je op zoek naar een passend dieet voor je eigen situatie dan kan het zomaar zijn dat je geregeld de term eiwitdieet of proteïnedieet tegenkomt, met deze twee wordt namelijk het zelfde dieet bedoeld. Het is ontzettend populair in zowel de sportwereld, als daarbuiten. Dit heeft te maken met de effectiviteit van het eiwitdieet, en de vele succesverhalen.

Zoals de naam al aangeeft is het een dieet dat voor een overgroot deel bestaat uit eiwitten, dit heeft te maken met het feit dat producten die veel eiwitten bevatten een goed effect hebben op mensen met overgewicht. Een ander voordeel hieraan is, dat je tijdens het eiwitdieet geen last hebt van een continue hongergevoel en dit komt doordat de eiwitten zorgen dat je toch verzadigd raakt ondanks dat je aan het diëten bent. Hierdoor zul je dus weinig last van een hongergevoel hebben, en toch nog afvallen.

Een eiwitdieet is alles behalve saai, het eiwitdieet bestaat namelijk uit diverse lekkere soorten eten waaronder: pizza’s, eiwitshakes en diverse dranken en nog veel meer. Het dieet is eigenlijk een eiwitrijke maaltijdvervanger, en biedt je 4 maaltijden per dag. Denk hierbij ook nog aan groene smoothies die rijk zijn aan eiwitten.

Het belangrijkste met het eiwitdieet is dat je voedsel met veel koolhydraten laat staan, producten die veel koolhydraten bevatten zijn bijvoorbeeld: brood, pasta, alcohol en suiker. Koolhydraten zijn in feite niet zo heel slecht, maar ze zorgen wel voor een snelle vettoename en dit is wat we natuurlijk willen voorkomen tijdens ons eiwitdieet.

Ondanks dat we voedsel met veel koolhydraten laten staan kunnen we alsnog genoeg voedsel eten zoals: vis, vlees, zuivel, groentes en natuurlijk eieren. Met zoveel keuze is het niet moeilijk om te variëren, en hoeft afvallen ook niet zo’n enorm drama te zijn.

[/column]

[column size=’1/3′]

 

Het Eitwit Dieet Met Eieren

[/row]

 

[row]

[column size=’1/3′]Eitwit Rijk Dieet - Ervaringen

[column size=’2/3′]

Hoe gaat het afvallen met een eiwitdieet dan?

Koolhydraten zijn voor het lichaam gelijk aan brandstof, maar zonder koolhydraten zal het lichaam dus op zoek moeten naar een andere soort brandstof. Dit wordt Ketose genoemd, en dit houdt in dat wanneer het lichaam op zoek gaat naar brandstof ( koolhydraten ) en dit niet kan vinden omdat er weinig tot geen koolhydraten worden gegeten, het de lichaamsvoorraden zal gaan gebruiken als brandstof.

Dit proces zal in 48 uur beginnen, en hier begint dan ook de vetverbranding, want als het lichaam geen koolhydraten toegediend krijgt om te verbranden dan zal het vet gaan verbranden. Het afvallen is nu begonnen, maar let wel op want in de eerste aantal dagen van dit proces kan het zijn dat je niet helemaal lekker in je vel zult zitten. Dit zal vanzelf overgaan!

[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’2/3′]

Waarom een eiwitdieet?

Een eiwitdieet staat erom bekend dat het een effectieve manier van afvallen is. Het werkt goed, en het werkt over het algemeen snel. Het staat daarnaast ook bekend als één van de weinig diëten waarbij je normaal mag eten. Je kunt weliswaar waarschijnlijk niet je normale voedingsgewoonten aanhouden, maar wel je vaste voedingspatroon ( namelijk 4 keer per dag eten ). Dit is even iets anders dan diëten waarbij haast niets gegeten, het hongergevoel dat daarbij komt kijken zul je met een eiwitdieet nauwelijks meemaken en dit is dan ook gelijk de reden waarom dit soort diëten zo gewaardeerd worden.

Een enorm voordeel is dus dat je niet continue met een hongergevoel loopt, maar daarnaast is het ook nog misschien wel de snelste manier om af te vallen zelfs wanneer we naar crash diëten gaan kijken omdat je bij dit soort diëten het lichaam niet voldoende voeding geeft en bij een eiwitdieet wél. Dit maakt het dan natuurlijk uiteindelijk ook een stuk gezonder om op deze manier af te vallen, omdat je wel afvalt, maar geen complete roofbouw op het lichaam pleegt.

Ook zijn er tal van recepten te vinden die het alleen maar makkelijker maken om op een smaakvolle manier het eiwitdieet te volgen, als je namelijk lekker eet en tegelijk afvalt dan zal dit extra motiveren en zorgen voor een positief effect. Daarnaast is het natuurlijk ook stukken beter uit te houden wanneer je lekker eet!

[/column]

[column size=’1/3′]

 

Eiwitdieet & Ervaringen Gebruikers[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’1/3′]

 

 

Eiwitrijk Dieet - Voor Je Recepten

[/column]

[column size=’2/3′]

Het lichaam heeft eiwitten nodig

Ons lichaam heeft eiwitten nodig, maar naast het feit dat we het nodig hebben is ook gebleken dat voldoende eiwitten ook bepaalde kwalen kunnen verhelpen of verminderen zoals dat het bijvoorbeeld de bloeddruk kan verlagen en minder kans geeft op een tekort aan kalk en zo ook verminderde kans op botontkalking.

Ook sporters hebben vaak extra eiwitten nodig, en dit is dan ook vaak de reden dat veel sporters extra eiwit tot zich nemen maar ook draait het natuurlijk om het dieet en bij krachtsporters om de spieropbouw. Eiwit is een heel belangrijk onderdeel bij sporters, en het is niet alleen gezonder maar het zorgt er ook voor dat je beter in je vel zit en je lekkerder voelt.

Er zijn meer mensen die meer eiwitten nodig hebben, vegetariërs bijvoorbeeld hebben vaak een tekort aan eiwitten doordat ze niet voldoende uit hun voeding kunnen halen en daarom wordt er vaak gekozen voor een eiwitdieet om te zorgen voor extra eiwitten. Ook bij kinderen kan het zijn dat ze eiwitten tekort komen.

Eiwit is dus echt onmisbaar in ons lichaam. Naast het feit dat we het echt nodig hebben is het ook een perfecte hulp bij afvallen, het is al onderzocht door veel onderzoekers en iedere keer komt er weer uit dat eiwitten een goede ondersteuning zijn om af te vallen voor mensen met overgewicht.

[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’2/3′]

Hoelang duurt zo een dieet dat rijk is aan eiwitten?

Deze vraag wordt enorm vaak gesteld, en ondanks dat er overal zoveel te vinden is over het eiwitdieet is dit blijkbaar toch een vraag waar moeilijk een antwoord op te vinden is. We proberen dan ook een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven, maar over het algemeen verschilt het wel per persoon en hoeveel gewicht je kwijt wilt raken om aan het streefgewicht te komen. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden waarom er weinig over te vinden is.

Allereerst hebben deze diëten vaak verschillende fasen ( meestal 4 fasen ) waarbij je in de eerste fase het meest zult afvallen, en naar mate je verdere fasen bereikt zal het steeds langzamer gaan. Hier is het dus de vraag hoeveel gewicht je wilt verliezen, en hoe serieus je de fasen doorloopt. Over het algemeen bepaalt het gewicht hoelang de fasen duren, wil je bijvoorbeeld minder dan 6 kilo verliezen dan zal de eerste fase maar een week duren maar als je meer dan 10 kilo wilt verliezen dan zou dezelfde fase zo 3 á 4 weken kunnen duren. Het gewicht dat je wilt verliezen zal dus een groot deel bepalen.

Het belangrijkste dat je voor jezelf kunt doen tijdens het eiwitdieet is ervoor zorgen dat je jezelf vooral in de eerste fase heel streng aan het eiwitdieet houdt. De eerste fase is de belangrijkste, en in deze fase zul je het meeste gewicht verliezen. In de eerste fase zal het Ketose proces van start gaan, en dit proces zorgt ervoor dat het lichaam gebruik zal gaan maken van de voorraden (koolhydraten) die het niet meer krijgt doordat deze vervangen worden door eiwitten. Het kan zijn dat deze fase te zwaar is, dan is het aan te raden om in fase 2 te beginnen en dit mag ook gewoon!

Hoelang uiteindelijk het eiwitdieet zal duren dat bepaal je zelf, je kunt ervoor kiezen om te stoppen met het dieet wanneer je genoeg bent afgevallen maar het zou dan wel kunnen zijn dat je ook snel weer zult aankomen, en dat dus uiteindelijk al de moeite vrijwel voor niets is geweest.

Er zit dus eigenlijk geen minimale of maximale tijd vast aan het eiwitdieet, maar het is wel raadzaam om ten aller tijde op de voeding te letten en vooral tijdens het eiwitdieet is dit van belang omdat het anders zou kunnen zijn dat het eiwitdieet niet het gewenste effect heeft.

[/column]

[column size=’1/3′]

 

Duur EiwitDieet[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’1/3′]

 

 

Eiwitdieet Shake[/column]

[column size=’2/3′]

Doorgaan met het dieet of stoppen?

Vaak vragen mensen zich af hoe ze verder moeten gaan met hun eetgewoonten na het eiwitdieet, het internet staat dan ook helemaal bomvol met dit soort vragen en eigenlijk is het antwoord vrij simpel. Doorgaans is het een goed idee om het dieet aan te houden, maar het is begrijpelijk dat het op den duur lastig kan zijn om dit vol te houden. Het probleem met een eiwitdieet is vaak dat als mensen ermee stoppen ze snel in het oude voedingspatroon vervallen, en hierdoor heel snel weer aankomen ( het bekende Jojo effect ).

Om dit te voorkomen, of eigenlijk dit effect te verminderen is het wijs om niet direct te stoppen met het eiwitdieet en het dan ook langzaam af te bouwen en over te gaan op voedsel dat rijk aan koolhydraten is. Op deze manier voorkom je dat het lichaam direct een overvloed aan koolhydraten binnenkrijgt, en dat het gewicht dus niet direct hard zal toenemen.

Wil je niet op het oude gewicht terugkomen, dan is het belangrijk dat je alsnog door gaat met gezond eten nadat je bent gestopt met het eiwitdieet en niet vervalt in oude gewoonten. De enige manier om af te vallen en op het streefgewicht te blijven is namelijk door de eetgewoonten blijvend aan te passen, zo niet dan is de kans heel erg groot dat het Jojo effect zal toetreden en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’2/3′]

Eiwit rijke diëten en sport

Natuurlijk is het al langer bekend dat een eiwitdieet goed samen gaat met sport. Het gaat niet alleen goed samen, het is gewoon veel beter om naast het diëten ook voldoende te bewegen. Bij het eiwitdieet is dit precies hetzelfde als met iedere andere manier van afvallen en ook hier geven wij de tip om het eiwitdieet te combineren met sport, dit heeft namelijk vele voordelen.

Voor sporters is een goed dieet cruciaal, en dan met name krachtsporters hebben er veel baat bij. Het is immers zonde om heel hard te sporten, en na het sporten gelijk het verloren gewicht er weer aan te eten. Een goed dieet is dus cruciaal wanneer je serieus met sporten bezig bent en de opbouw van je lichaam.
Zoals een goed dieet cruciaal is voor sporters, is sport weer heel belangrijk voor eigenlijk iedereen die een eiwitdieet doet of wil gaan doen. De combinatie van de juiste voeding, en sport zorgt er namelijk voor dat je eenvoudig op het streefgewicht komt en het ook kunt blijven.

[/column]

[column size=’1/3′]

Hardlopen en eiwitdieet

[/column]

[/row]

[row]

[column size=’1/3′]

 

 

 

 

Eiwitdieet en sport

[/column]

[column size=’2/3′]

 

Welke sporten passen goed bij een eiwitdieet?

Sporten waarbij veel wordt bewogen, en waarbij het lichaam veel transpireert zijn ideale soorten sport om te combineren met het eiwitdieet of beter gezegd om te combineren bij ieder soort dieet. Hardlopen is een sport die vaak gekozen wordt, en de reden hiervan is vaak dat het goed werkt en weinig kost. Daarnaast kun je overal hardlopen zonder problemen, en het is ook vaak nog een fijne bezigheid.

Fitness is samen met Zumba, Aerobics en Cardio de meest beoefende sport onder mensen die een eiwitdieet volgen. Wanneer mensen beginnen met diëten nemen ze vaak gelijk een abonnement bij de sportschool, en dit is natuurlijk niet voor niets. Je doet hard je best om af te vallen, dan wil je ook vaak je best doen om uiteindelijk op het streefgewicht te blijven.

Het is ook leuk en fijn om te weten dat een eiwitdieet en sport niet alleen goed zijn om gewicht te verliezen, maar er ook voor zorgen dat je gelijk ook een stuk beter in je vel zult zitten. Het is door onderzoekers bewezen dat mensen die een eiwitdieet volgen en daarnaast ook nog eens sporten beter presteren in het dagelijks leven dan dat ze dit voorheen deden.

Dit heeft alles te maken met gezonde voeding, en het feit dat je lekkerder in je vel zult zitten vooral wanneer je merkt dat alle inspanning werkt en je beloond wordt met een gezond, slank en fit lichaam. Zie dit ook als een goede reden om tijd, energie en moeite in je lichaam te investeren. Uiteindelijk zul je er een hoop voor terugkrijgen, en het zal nooit kwaad kunnen om goed voor je lichaam te zorgen!

[/column]

[/row]

 

[row]

[column size=’1/2′]

 

[/column]

[column size=’1/2′][/column]

[/row]

3 gedachten over “Het Eiwitdieet: Makkelijk en Snel Afvallen + Ervaringen”

 1. Ben erg tevreden met het dieet. Vooral in combinatie met een paar kleine koolhydraatbronnen. Anders ben ik wel erg duidelijk na het sporten bijvoorbeeld. Voor iedereen die dit leest, een tip; ga niet hardcore sporten. maar ga elke dag een hallf uur/uur wandelen. Dit vind ik veel lekkerder, ook gezien mijn leeftijd. Inmiddels ben ik 56 jaar en kan niet met gewichten trainen. Dus zeer effectief als je het combineert met beweging en kleine bron van koolhydraten.

  mvg,

  Angeliek

  Beantwoorden
 2. bedankt voor de verheldering! Ik begrijp nu waarom het zo effectief kan zijn.

  Ik zag op jullie website meerdere eiwit diëten voorbij komen. Ik zal me daar toch even in verdiepen voordat er één aanschaf. Bedankt Fenna!

  Beantwoorden
 3. Een dergelijk dieet zoals hierboven beschreven is volgens vele experts 1 van de beste methodes voor een normaal persoon om af te vallen. Heb je nog een aantal tips qua welk eiwit dieet nou echt geschikt is en waar goede reacties op zijn binnengekomen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie