free
hit counter

Het dieet dat ‘sporten’ heet

Laten we niet meteen verkeerd beginnen. Hoewel je van ons gewend bent dat we veel informatie bieden op het gebied van dieet en voeding. Geloven we dat een permanente oplossing naar een gezond en fit leven is weggelegd met voldoende beweging. Daarnaast vonden we de titel natuurlijk ook erg leuk.

Dieet en voeding

Laten we voorop stellen dat wij hier bij de Dieet Universiteit voeding en beweging erg belangrijk vinden. Een dieet is meer een iets wat je als een steuntje in de rug moet zien. Een dieet is nooit een permanente oplossing voor een structureel probleem. Nee zo’n probleem moet je bij de wortels aanpakken.

Afhankelijk van de reden, maar wanneer je last hebt van veel overgewicht dan kun je beginnen met een dieet om de eerste paar kilo’s kwijt te raken om jezelf zo te motiveren om een gezondere lifestyle aan te meten. Wat je niet moet vergeten bij een dieet is dat deze effectief zijn in het snel verliezen van gewicht omdat je roofbouw op je lichaam pleegt.

Daarom wordt bij de meeste diëten geadviseerd om deze niet te lang te volgen. Wanneer je deze belangrijke regels goed opvolgt kun je zonder dat je je lichaam schaadt met een dieet snel wat gewicht verliezen. Een dergelijk voorbeeld van zo’n dieet is het ziekenhuis dieet. Lees daar hier meer over.

Net zoiets als een koolhydraatarm dieet. Veel mensen proberen koolhydraten te vermijden omdat ze denken dat deze slecht voor je zijn en je juist dik maken. Ja wanneer je teveel koolhydraten tot je neemt en te weinig beweegt dan is dat zeker het geval. Maar ook koolhydraten zijn een belangrijke bron voor je lichaam en heb je deze nodig om normaal te kunnen functioneren.

Een dieet als opstapje

Zie een dieet daarom als een opstapje. Je kunt een dieet naar keuze en afhankelijk van welke je kiest, een aantal weken volgen en het gewenste resultaat halen. Het probleem zit hem daarna vooral is wat je daarna gaat doen?

De meeste mensen vallen direct terug in hun oude eetgewoonte. Dit is het probleem, je bent net flink wat kilo’s kwijt. Je hebt daar waarschijnlijk ook nog veel geld voor betaald, want veel afvallen methodes zijn niet bepaald goedkoop. En vervolgens ga je de kwijtgeraakte kilo’s er gewoon weer aan eten. Dit is natuurlijk wel een beetje dom 😉

Pak het probleem structureel aan. – Change of lifestyle.

Wij raden je aan om een dieet als opstapje te gebruiken, maar wel al direct een plan voor een ‘change of lifestyle’ klaar te hebben liggen. Dit houdt in dat je moet gaan nadenken over wat je gaat veranderen om te voorkomen dat je niet meer aankomt en permanent gezond kunt leven.

Hoe cliché het inmiddels ook begint te klinken. Is dit toch altijd weer terug naar de basis. En nee dan heb ik het niet over een Paleo dieet. Maar over voldoende beweging en goede voeding. Over gezonde en goede voeding hebben we al tal van artikelen geschreven op onze website. Zoals deze tip, over gezond eten met een maaltijdbox. (gebruik onze zoekfunctie) om de verschillende artikelen te lezen.

Ga sporten, nee echt ga sporten!

Daarom willen we je in dit artikel van vandaag aansporen om naast een gezond eetpatroon ook te zorgen voor voldoende beweging. Sporten heeft namelijk veel voordelen, het is niet alleen goed om op gewicht te blijven en je lichaam gezond te houden. Ook je geest wordt gezonder. Je wordt er scherper door, kunt geconcentreerder werken. Je voelt je lekkerder en al met al een stuk gelukkiger in een fit lichaam.

Dit betekend niet dat je nooit meer mag snacken, of dat koken heel saai gaat worden. Welnee integendeel, verdiep je in wat er allemaal mogelijk is, en het zal je verbazen welke lekkere gezonde recepten je kunt maken.

Veel mensen kijken er tegenop om te gaan sporten. Maar kom op! De laatste jaren is er zo ongelofelijk veel veranderd op het gebied van sport en beweging. Het is veel toegankelijker geworden. Je kunt tegen elk budget sporten, zelfs gratis wanneer je niets wilt uitgeven en thuis wilt blijven. Op Youtube staan duizenden filmpjes van sport guru’s die je tips en technieken leren om thuis te oefenen.

Daarnaast zijn er tal van nieuwe sporten ontwikkeld en bijgekomen de laatste jaren. Dit is een natuurlijke revolutie. ‘Van het een komt het ander’ Een goed voorbeeld hiervan is Crossfit, een erg leuke maar vooral ook effectieve sport die erg toegankelijk is en voor echt iedereen is. Jong, oud dik of dun. Daarnaast is het een heel sociale sport en leer je zomaar een hoop nieuwe mensen kennen.

Sport is een lifestyle voor iedereen die dat wilt

Dit geldt natuurlijk voor een heleboel andere sporten. Sporten is sociaal. Sterker nog sporten is tegenwoordig voor veel meer mensen een lifestyle. Je hoeft geen professional te zijn om van sport een lifestyle te maken.

Wanneer je sport als lifestyle omarmt. Zit je meteen bij een wereldwijde community van gelijkgestemden. Je zult snel merken dat je veel positieve reacties uit je omgeving krijgt, net als adviezen en tips van andere sporters.

Een andere mooie kan van sport is dat je er echt je ei in kwijt kunt. Je kunt het zo gek en leuk maken als jezelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding en alles accessoires die je tegenwoordig kunt gebruiken. Alleen dit is voor mij al genoeg reden om te gaan sporten.

Sportkleding en andere sportitems

Je kunt jezelf helemaal stylen met allerlei soorten sportkleding. Werkelijk elke kleur is mogelijk en is sportkleding tegenwoordig meer dan een paar gympen en een t-shirt met korte broek of een trainingspak. Het gaat zo ver, dit kun je bijna niet voorstellen. Kijk voor inspiratie eens bij een van de grooste sportwinkels van Nederland: Plutosport. Oh ja met deze link hier vind je meteen een promotiecode voor Plutosport.

De hoeveelheid sportkleding en soorten zullen je meteen opvallen. Maar denk ook eens aan elektronische hulpmiddelen zoals GPS horloges die je afstand en snelheid tijdens het hardlopen of wielrennen kunnen registreren. Of aan de bluetooth hartslagmeters die ook nog eens je hartslag meten en doorgeven tijdens het sporten.

Wat dat betreft is sporten gewoon te leuk om niet te doen. Wanneer je dit goed in een plan verwerkt wat bij je past kun je zomaar de eerste stap in een change of lifestyle hebben gezet. Veel succes!

Plaats een reactie