free
hit counter

4 maaltijdboxen die je echt helpen met gezond eten

Het is inmiddels algemeen bekend dat maaltijdboxen niet alleen een makkelijke en leuke manier van verse maaltijden bereiden is. Het is ook een van de gezondste manieren om makkelijk gezond te eten.

De kracht van gezond eten met een maaltijdbox. Zit hem vooral in het feit, dat er gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten die direct vanaf de oogst de box in gaan om vervolgens met op maat bedachte recepten en juiste hoeveelheden bij jou thuis bezorgd te worden. Deze recepten zijn helemaal uitgedokterd en voldoen aan dezelfde richtlijnen die het voedingscentrum voorschrijft.

Vers en duurzaam, direct bij de boer vandaan

Hoewel alle maaltijdboxen dit concept hebben. En je door het gebruik van verse ingrediënten een stuk gezonder eet. Zijn er ook maaltijdboxen die zich echt focussen op gezond eten. Dit doen ze op verschillende manieren, natuurlijk begint het met verse en duurzame producten direct vanaf de boeren en producenten. Mar de tweede stap hierin is bijvoorbeeld het team dat de gerechten elke week opnieuw bedenkt.

Belangrijk is bijvoorbeeld een gevarieerd eetpatroon. De onderstaande maaltijdboxen voldoen allen aan de voorwaarden die nodig zijn om gezond te eten. Alle producten komen direct bij de boer na de oogst vandaan. Deze zitten dezelfde dag nog in de box om deze de volgende dag bij jou te bezorgen. Verser vanaf de boer kun je niet krijgen.

Gevarieerd eten volgens de schijf van vijf

Vervolgens worden de recepten door diëtisten en voedingsexperts in combinatie met culinaire koks bedacht waardoor de gerechten die jij thuis gaat bereiden niet alleen lekker, bijzonder en leerzaam zijn. Maar ook gevarieerd en voldoen aan de schijf van vijf van het voedingscentrum. Wanneer je elke week uit een maaltijdbox eet. ben je goed opweg met een gezond eetpatroon.

Nu wil je natuurlijk weten welke maaltijdboxen hier nog beter in zijn dan de anderen. Er zijn tenslotte veel boxen. Allemaal met hun eigen kenmerken en eigenschappen. Sommige dragen de naam van een bekende kok, de ander wordt weer gepromoot door een bekende kok, sommige zijn helemaal biologisch en weer heel puur. Maar welke maaltijdboxen helpen je nu echt met gezond eten?

Ekomenu

Dit bedrijf is voortgekomen uit de Beebox, (nu Willem & Drees) De toenmalige directeur van Beebox ‘Jack Stroeken’ vond dat het nog een stapje beter kon dan bijna 100% biologische maaltijdboxen. Dit moest namelijk 100% kunnen zijn. Daarnaast staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst en is Jack Ekomenu begonnen. Met Direct veel succes werd het bedrijf een van de beste maaltijdbox bezorgers in Nederland die 100% biologische en gezonde maaltijdboxen thuisbezorgt.

In samenwerking met Ekoplaza en Chef Marjolein De Vlaam bied Ekomenu speciale menu’s aan die zich juist richten op een gezonde eetgewoonte. Zo kun je er menu’s vinden zoals een Koolhydraatarm menu. Een speciaal menu voor mensen met allergenen en zelfs een 9 maanden menu voor zwangere vrouwen.

Vanaf € 39,-

Meer informatie op: maaltijdbox.nu/bedrijf/ekomenu-belgie

Willem & Drees (voorheen Beebox)

Hoewel Willem & Drees niet voor de volle 100% biologisch is. Is dit zeker een maaltijdbox die helpt met gezonder eten. Willem & Drees halen hun ingrediënten direct bij boeren uit de buurt. Ze staan voor duurzaamheid en een eerlijkere verdeling van de verdiensten. Zo gaat er meer geld naar de boeren toe. Bij Willem & Drees kun je ook een koolhydraatarm menu vinden. Of de groente en fruit box. Bij Willem & Drees vind je veel meer groente en fruit in de boxen dan je zou verwachten en zijn de gerechten echt ingericht op gezond eten.

Vanaf € 39,-

Meer informatie vind je op: maaltijdbox-vergelijken.nl/willem-drees

Verse Oogst Box

Deze maaltijdbox is een stuk minder bekend als de bovengenoemde. Toch is dit er een die je echt helpt met gezonder eten. Ook bij Verse Oogst focussen ze zich op verse producten direct vanaf de boer bij jou thuisbezorgd. Voor meer informatie klik je op onderstaande link.

Vanaf € 22,50

Meer informatie op: www.verseoogst.nl/box

Marley Spoon

Marley Spoon is van alle genoemde boxen in dit blog verreweg de bekendste en gaat dan ook direct de strijd aan met de allerbekendste maaltijdbox van HelloFresh. Hoewel Marley Spoon net als HelloFresh Duist is en een riant marketingbudget heeft. Hebben ze wel een eerlijke foodbox met ingrediënten die direct bij de bron vandaan komen. Daarnaast kenmerkt Marley Spoon zich vooral door de bijzondere gerechten.

Deze bijzondere recepten worden door een team van voedingsdeskundigen bedacht en zijn erg gezond maar toch niet alledaags. Ondanks dat er veel verse producten worden gebruikt weet Marley Spoon wereldse gerechten op het menu te zetten die je smaakpapillen versteld doen staan.

Dit zijn wat ons betreft de maaltijdboxen die je net even beter dan de andere boxen in de markt helpen met gezond eten. Gebruik voor meer informatie over de uitgelichte boxen de link onder de box. En kijk zelf welke je het meeste aanspreekt.

Onthoudt dat welke maaltijdbox je ook kiest. Het al een grote stap vooruit is om gezonder te eten. Daarnaast is het een leuke en leerzame manier om eten te bereiden. Je leert gerechten bereiden die je zelf anders niet zo snel zou bedenken. Je leert nieuwe ingrediënten kennen en leert een hoop over voeding en smaak.

Vanaf € 11,- (met korting)

Meer informatie en korting via: maaltijdbox-vergelijken.nl/marley-spoon

Plaats een reactie