free
hit counter

Is Coolbest gezond?

Gezond leven willen we allemaal en we zijn er steeds meer mee bezig. Voor iedereen kan dit andere redenen hebben, maar over het algemeen willen we er allemaal gezond uit zien, er sportief uit zien, lang gezond blijven en ouder worden. Daarom zijn we veel met onze gezondheid bezig door te kiezen voor gezonde voeding en gaan we naar de sportschool om in beweging te blijven.

Een van de keuzes voor gezonde drankjes is voor veel mensen het drinken van Coolbest. Dit drankje positioneert zichzelf op de markt als een uitermate gezonde frisdrank en het is tevens nog bijzonder lekker. Maar klopt het wat de meeste mensen denken en is Coolbest gezond? Hieronder vertellen we er meer over.

Is Coolbest gezond of niet gezond?

Wanneer je naar de supermarkt gaat om drinken te kopen en graag wat vruchtensappen wilt kopen dan zie je de schappen vol staan met vele verschillende pakken drinken waar prachtige plaatjes van de vruchten op staan. Alle pakken hebben eigen uitspraken als ‘geen suikers toegevoegd’ of ‘echt vruchtensap’ en ga zo maar door. In principe zou je denken dat ze allemaal erg gezond voor je zijn om te drinken. Wanneer je goed op de beschrijvingen van de pakken kijkt dan kom je tegen dat er bijzonder weinig van het echte sap aanwezig is en dat er veel stoffen aan zijn toegevoegd om het een betere smaak, kleur en langere houdbaarheid te geven. Je weet hierna al gauw niet meer waar je voor moet kiezen.

Bij Coolbest is dit hetzelfde geval. Coolbest wordt aan de klant getoond alsof Coolbest gezond is, maar ook deze frisdrank is bewerkt en daarom drink je geen puur vruchtensap. Aan Coolbest zijn diverse suikers en voedingsstoffen toegevoegd. Ook is het sap uit concentraat. Dat betekent dat het water uit het sap is onttrokken op de plaats waar het is geproduceerd. Vervolgens is het vervoerd en daarna is dezelfde hoeveelheid water weer toegevoegd. Dit betekent niet direct dat het slecht voor je is, maar je drinkt niet het originele appelsap of sinaasappelsap. Wanneer mensen de beschrijving lezen dan krijgen ze wel snel de indruk dat ze het originele vruchtensap aan het drinken zijn, omdat ze niet weten wat concentraat betekend.

Is Coolbest altijd slecht?

Echter is het wel zo dat Coolbest gezond voor je kan zijn. Het ligt voornamelijk bij je eigen interpretatie. Wanneer je de behoefte hebt aan een frisdrank en er voor kiest om een glaasje Coolbest te drinken dan is dit een stuk gezonder dan wanneer je een glas Cola of Fanta achterover gooit. Vanwege diverse vitaminen en andere stoffen is Coolbest gezond in vergelijking met veel andere frisdranken.

Wanneer je echter denkt dat je puur vruchtensap aan het drinken bent wanneer je een pak Coolbest koopt dan kun je er beter voor kiezen om vers fruit te kopen. Van het verse fruit kun je zelf een heerlijke fruitshake of een smoothie maken. Wanneer je deze zelf maakt dan weet je precies wat er aan toegevoegd wordt en wat er in zit.

Plaats een reactie