free
hit counter

Is citroen gezond?

Citroenen zijn een fruitsoort met een zeer zure smaak. In de geschiedenis werden citroenen al gebruikt om scheurbuik van marine leden te voorkomen. Aan schip werd dagelijks sap van de citroenen gedronken. Tegenwoordig krijgt de bemanning ook nog steeds sap van de citroenen. Naast dat het goed is tegen scheurbuik is citroen gezond vanwege nog vele andere redenen. Citroenen hebben namelijk veel voordelen voor de gezondheid van het lichaam. Hieronder leggen we uit waarom citroenen gezond zijn en waarom citroenwater gezond is.

Waarom is citroen gezond?

Een van de belangrijkste redenen waarom citroen gezond is, is misschien wel de functie van het ontgiften. Citroenen doen erg goed werk met het lichaam schoon te maken en afvalstoffen te verwijderen. Dit is belangrijk, want iedereen krijgt dagelijks wel afvalstoffen binnen via de voeding die we eten. Om gezond te blijven is het belangrijk dat ons lichaam regelmatig wordt ontdaan van de afvalstoffen in ons lichaam. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid flavonoïden en vitamine C in citroen. Deze stoffen zorgen voor het lossen van klompjes kalk en nierstenen, neutraliseren urine en ze ontgiften de lever. De stoffen doden ook bacteriën die griep kunnen veroorzaken en het doodt wormen in de ingewanden. Voornamelijk de vitamine C in citroen is erg belangrijk voor een goede weerstand van het lichaam en beschermd tegen verschillende ziekten. Alleen dit al lijkt ons genoeg reden om geregeld eens een citroen uit de supermarkt mee te nemen!

Wist je bovendien dat citroenen bijzonder goed weren tegen verschillende vormen van kanker? Citroenen bevatten maar liefst 22 kanker werende stoffen. Een van de belangrijkste stoffen bij het tegengaan van kanker is de stof limoneen. Limoneen remt de groei van gezwellen. Hiermee wordt de celdeling van kankercellen sneller stopgezet. Door geregeld wat citroenen te eten kunnen de cellen in je lichaam vele malen beter worden beschermd tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn ook de oorzaak van veroudering of andere ziekten. Doordat deze met citroenen worden tegengegaan ga jij dus ook nog eens het ouder worden tegen! Je leeftijd blijft natuurlijk doorgaan, maar je houdt er een mooie huid van. Daarnaast zit er de stof rutine in citroenen. Deze stof helpt bij aandoeningen van het netvlies.

Er zijn nog meer redenen waarom citroenen gezond zijn. Er zijn namelijk onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat citroen bijzonder goed helpt bij het bestrijden van bacteriën zoals malaria, tyfus, difterie en nog vele andere dodelijke ziektes.

Waarom is citroenwater gezond?

Bij het drinken van citroenwater krijgt je lichaam net als bij een normale citroen de belangrijke voedingsstoffen binnen. Citroenwater zit namelijk ook vol met de belangrijke stoffen als vitamine C, flavonoïden, magnesium, kalium, vezels en vitamine B. Je lichaam krijgt dus de essentiële stoffen binnen. Daarnaast is het erg makkelijk om een glas citroensap te drinken en bovendien ook lekker! Wanneer je iedere ochtend een glas citroensap neemt voel je je meteen erg fit en energiek. De scherpe smaak geeft je een fris gevoel en hiermee ben je klaar om de dag te beginnen.

Plaats een reactie