free
hit counter

Zijn cashewnoten gezond?

Cashewnoten zijn ontzettend lekker en zeer populair in Nederland. Oorspronkelijke komen deze noten uit Brazilië. De afgelopen eeuw is de echte wereldhandel in cashewnoten begonnen. Op dit moment is de Verenigde Staten de grootste importeur van cashewnoten. Op nummer twee van de meeste import van cashewnoten komt Nederland. Dit toont aan dat cashewnoten razend populair zijn in ons land. Maar zijn deze noten, die ontzettend lekker zijn ook goed voor onze gezondheid? Jazeker, het is zo dat cashewnoten gezond zijn voor ons lichaam vanwege de vele voedingsstoffen die erin zitten. Hieronder vertellen we meer over de voedingsstoffen die in cashewnoten zitten en welke voordelen ze hebben voor ons lichaam.

Waarom zijn cashewnoten gezond?

Veel mensen zeggen dat cashewnoten beschikken over veel vetten en je er daarom dik van wordt. Het klopt inderdaad dat er veel vet in zit. Per 100 gram cashewnoten krijgt je lichaam ongeveer 46 gram vet binnen. Echter bestaan deze vetten voor het grootste gedeelte uit onverzadigde vetten. Dit zijn gezonde vetten die je lichaam goed kan gebruiken. De gezonde onverzadigde vetten zijn juist goed voor het cholesterolgehalte in je lichaam en daarom helpen ze je lichaam om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Je lichaam kan deze vetten dus goed gebruiken. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat je niet teveel cashewnoten dagelijks eet, want dan kun je er uiteraard wel dik van worden. Aangeraden wordt op een handje cashewnoten per dag te eten.

Naast de onverzadigde vetten zijn cashewnoten gezond, omdat ze beschikken over eiwitten, vezels en veel verschillende mineralen en vitaminen. Cashewnoten zijn zeer belangrijk om tekorten van mineralen aan te vullen. Deze noten beschikken namelijk over bijzonder hoge aantallen aan mineralen. Indien je niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen komt dan wordt er zeker aangeraden om over te gaan op het eten van cashewnoten. Per 100 gram krijgt je lichaam maar liefst 244 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan koper binnen. Het is niet schadelijk voor je lichaam om teveel van de aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen. Ook ijzer, magnesium en mangaan komen in grote aantallen voor. Andere mineralen die er in zitten zijn seleen, zink, kalium, fosfor en calcium. Daarnaast zijn cashewnoten gezond, omdat het een goede manier is om tekorten van vitaminen uit het B-complex aan te vullen. Cashewnoten bevatten vrijwel alle vitaminen uit het B-complex. Daarnaast zit er vitamine K in cashewnoten.

Tips bij het kopen en eten van cashewnoten

Wanneer je cashewnoten gaat kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Het beste is namelijk om ongezouten cashewnoten te kopen. Veel mensen geven de voorkeur aan gezouten noten, maar deze zijn minder goed voor de gezondheid. Datzelfde geldt voor gebrande noten. Wanneer noten worden verhit dan gaan er al belangrijke voedingsstoffen verloren. Des te minder de cashewnoten worden bewerkt, des te gezonder ze zijn.

Daarnaast kun je cashewnoten op verschillende manieren eten. Je kunt ze uit de losse vuist eten, maar je kunt ze ook in de ochtend door de muesli doen, bij rijstgerechten in doen of door de gebakken aardappelen heen gooien.

Plaats een reactie