free
hit counter

Is avocado gezond?

Avocado is een fruit wat we inmiddels allemaal wel kennen. Het is een vrucht dat aan de boom groeit en uit Midden-Amerika vandaan komt. Mexico beschikt over veel avocado’s. Afgevraagd wordt of avocado goed is voor onze gezondheid. Met zekerheid kunnen we zeggen dat avocado gezond is. Avocado’s vallen onder de superfoods en door regelmatig een avocado’s te nuttigen kun je diverse gezondheidsvoordelen behalen.

Avocado’s hebben een felgroen of dieppaarse schil. Dit is afhankelijk van de fase waar de avocado zich in begeeft. De schil zelf is niet eetbaar. Binnen in de avocado zit het eetbare groene vruchtvlees. Wanneer de avocado goed rijp is dan kun je de groene binnenkant eten. De grote pit in het midden is niet eetbaar. Het vruchtvlees heeft een lichte smaak van noten en proeft als boter in de mond. Sommige mensen vinden het heerlijk om avocado te eten, terwijl anderen het absoluut niet willen hebben. Hieronder vertellen we meer over de voordelen van het eten van een avocado.

Waarom avocado gezond is

Het vruchtvlees bestaat voor 30 procent uit gezonde vetten. Dit zijn echter geen vetten om bang voor te zijn, maar vetten die je het beste kunt omarmen. De vetten zijn enkelvoudige onverzadigde vetten. Deze vetten zijn erg belangrijk voor je lichaam want ze hebben een gunstig effect op je cholesterol. De onverzadigde vetten werken cholesterol verlagend. Door het cholesterol in je aderen tegen te gaan wordt de kans op hart- en vaatziekten verlaagd. Daarnaast beschikken avocado’s over veel vezels. De vezelrijke avocado’s zorgen er voor dat de spijsvertering in je lichaam goed verloopt. De voedingsstoffen worden op deze manier beter opgenomen door het lichaam en het is goed voor de stoelgang. Daarnaast heeft het een gunstig effect op je bloedsuikerspiegel.

We zijn nog niet klaar! Avocado’s zijn een echte bom aan essentiële vitaminen. Zo is een avocado rijk aan vitamine B, C, E en K. Al deze vitaminen zijn onmisbaar voor een gezond en sterk lichaam. Vitamine C zorgt voor een sterk immuunsysteem, vitamine K zorgt voor sterke botten en bescherming van de neuronen in de hersenen, vitamine E beschermt de cellen en vitamine B zorgt voor een goede stofwisseling. Ook is avocado gezond, omdat ze over belangrijke mineralen beschikken. De voornaamste mineralen in avocado’s zijn kalium, koper, foliumzuur, ijzer en magnesium.

Heb je verder wel eens mensen horen zeggen dat het eten van avocado’s er voor zorgt dat je een modellenhuidje krijgt? Die uitspraak wordt niet zomaar gedaan. Door de vitamine A en kalium in avocado’s wordt het vernieuwingsproces versnelt waarbij de dode huidcellen sneller worden vervangen.

Het eten van avocado’s

Het is belangrijk om de avocado te eten als deze rijp is. Dit kun je testen door zachtjes op de schil te drukken. Wanneer deze ietsjes meegeeft dan kun je de avocado eten. Een avocado kan op verschillende manieren worden gegeten. Zo kun je een avocado gewoon normaal eten, maar je kunt er ook guacamole of avocadosalade van maken. Verder zijn er mensen die het heerlijk vinden om het vruchtvlees van een avocado uit te smeren over brood. Aangeraden wordt om 1 tot 2 keer per week een avocado te eten.

Plaats een reactie