free
hit counter

Zijn appels gezond?

Een appeltje tegen de dorst is niet de enige reden om geregeld een appel te eten! Iedereen weet namelijk dat een appel gezond is om te eten. Daarnaast heeft een appel natuurlijk een heerlijke smaak. Een appel is de perfecte keuze om lekker als tussendoortje te nemen. Het vult je buik en je bent meteen gezond bezig. Maar hoe gezond is een appel? Daarover vertellen we je hieronder meer. Na het lezen van dit artikel ben jij er van overtuigd dat een appel gezond is voor het lichaam!

Hoe gezond is een appel?

We kunnen met zekerheid zeggen dat een appel zeer gezond is voor het lichaam. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van het eten van appels op een rijtje gezet.

  • Cholesterolverlagend
  • Belangrijke antioxidanten
  • Tegengaan van ouderdom

Allereerst is een appel gezond, omdat het zorgt voor het verlagen van het cholesterolgehalte. Appels bevatten namelijk oplosbare vezels dat pectine wordt genoemd. Pectine zorgt er voor dat cholesterol niet verder kan worden ontwikkeld in de bloedvaten en dat het cholesterol in de aderen wordt afgestoten in de bloedvaten. Door het verlagen van het cholesterol wordt de kans op verschillende hart- en vaatziekten verlaagd.

Naast dat appels gezond zijn omdat ze hart- en vaatziekten tegengaan, gaan appels nog meer ziekten tegen, waaronder kanker. Dat komt door de hoeveelheid antioxidanten die in appels zitten. Vitamine C is een van de belangrijkste antioxidanten in appels. Deze bestrijden de vrije radicalen en beschermen de cellen en het DNA. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de antioxidanten in appels de tumoren kunnen onderdrukken en de kans op verschillende vormen van kanker wordt verminderd.

Nog een zeer belangrijke reden waarom een appel gezond is, is omdat het je geheugen beschermt. Door dagelijks een appel te eten wordt de kans op Alzheimer en dementie aanzienlijk verlaagd.

Nog meer voordelen van het eten van appels

Wist je dat een appel gezond is voor je tanden? Tanden worden namelijk aangetast door bacteriën. Appels beschikken over een sap dat het overgrote deel van deze bacteriën tegengaat. Tandenpoetsen is dus niet het enige gezonde voor je tanden. Appels zijn een goede vervanger van een ongezonde snack. In plaats van suikers tussen de tanden is dit een goede manier om je tanden schoon te maken! Daarnaast passen appels goed in een voedingsschema om af te vallen. Ze beschikken over weinig calorieën en veel gezonde voedingsstoffen.

Verder helpen appels de lever bij het ontgiften van het lichaam. Ontgiften is belangrijk om afvalstoffen uit ons lichaam te werken. Afvalstoffen consumeren we dagelijks en de lever is er voor verantwoordelijk om deze stoffen op te ruimen uit ons lichaam. Fruit, zoals appels, helpen de lever hierbij.

Tot slot vragen veel mensen zich af of ze een appel met of zonder schil moeten eten. Het gezondste is om een appel met schil op te eten. In de schil van de appel zitten veel belangrijke vitaminen en mineralen. Mensen die de schil er af snijden doen dit vaak omdat de appel is bespoten met gifstoffen. Door een appel voor het eten af te wassen met water kan deze ook schoon worden gemaakt.

Plaats een reactie