free
hit counter

Zijn druiven gezond?

Druiven zijn ontzettend populair in ons land. Druiven zijn al ontdekt in het jaar 5000 voor christus en worden sindsdien al gegeten door de mens. Druiven zijn erg makkelijk te eten en je kunt ze goed gebruiken als snack gedurende de dag. Echter verschillen de meningen sterk over het feit of druiven goed zijn voor onze gezondheid. Aangezien druiven tot de fruitsoort behoren gaan veel mensen er van uit dat druiven gezond zijn. Daartegenover staat dat veel mensen zeggen dat druiven niet gezond zijn, omdat ze beschikken over veel suikers. Daarom kun je druiven volgens deze mensen dan ook beter mijden als je op dieet bent. Echter zijn wij het erover eens dat druiven gezond zijn. Ook wanneer je op dieet wilt. Waarom? We vertellen het hieronder.

Waarom zijn druiven gezond?

Veel mensen beweren dat druiven veel suikers bevatten en dat het eten van druiven daarom slecht is voor de gezondheid. Deze druivensuikers zijn echter natuurlijke suikers en zijn niet te vergelijken met kunstmatige suikers die we in snoep en ander eten vinden. In snoep worden suikers toegevoegd en nog meer andere stoffen, zoals kleurstoffen en zoetstoffen. Dit is bij druiven niet het geval. Bovendien beschikken de druivensuikers over andere belangrijke voedingsstoffen, zoals essentiële B-vitaminen.

Tot slot is het ook zo dat wanneer men druivensuikers binnenkrijgt dat dan de behoefte van het lichaam om suikers binnen te krijgen sneller is voldaan. Wanneer er aan deze behoefte is voldaan dan heeft het lichaam minder lust om de suikers nog binnen te krijgen en te gaan snoepen. Wanneer je dus op dieet wilt en niet meer wilt snoepen, omdat je dan teveel suikers binnenkrijgt dan zijn druiven een goede optie om niet meer te snoepen. Je dient er alleen op te letten dat je niet teveel druivensuikers binnenkrijgt, want het is nooit goed voor je lichaam om ergens teveel van te eten.

Daarnaast is het ook zo dat druiven over nog vele andere belangrijke voedingsstoffen beschikken. Druiven beschikken namelijk over belangrijke antioxidanten die nog sterker zijn dan vitamine A en C. Hiermee zorgt het eten van druiven voor een hogere weerstand van het lichaam en een sterk immuunsysteem. Het eten van druiven zorgt voor een cholesterolverlagend effect. Dat komt voornamelijk door de stof phytochemical. Deze stof zorgt voor het tegengaan van aderverkalking en verstoppingen in de aderen. Doordat het bloed beter door de aderen heen kan stromen wordt de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten verlaagd. Doktoren zeggen namelijk vaker tegen patiënten met een hoog cholesterolgehalte om regelmatig een glas rode wijn te drinken. Dat komt omdat wijn gemaakt is van druiven.

Zijn witte druiven gezond?

Net als de rode, groene en zwarte zijn witte druiven gezond voor het lichaam. Ook in de witte druiven zitten suikers, maar deze zijn belangrijk om het lichaam op de korte termijn veel energie te geven. Daarnaast bevatten ook deze druiven veel belangrijke vitaminen. Vitaminen uit het B-complex dat er in druiven zit zijn vitamine B1, B2, B3, B4, B5 en vitamine B6.

 

Plaats een reactie