free
hit counter

Zelf een pizza-oven bouwen

Vroeger, heel vroeger, maakten mensen hun eigen eten. En daarvoor moest men eerst een eigen oven maken. Wil je een heerlijke pizza maken in je eigen pizza-oven? Het is mogelijk! Het is bovendien erg leuk om je eigen pizza-oven te bouwen. Er zijn verschillende liefhebbers die je al voor zijn gegaan. Er is niets zo lekker als vers gebakken pizzabrood, en een zelfgemaakte pizza uit je eigen oven. Start er daarom vandaag mee!

Gezonde pizza’s maken

De meeste pizza’s die je tegenwoordig kan bestellen zijn niet heel gezond. Maar als je ervoor kiest om je eigen pizza’s te maken heb je dit volledig zelf in de hand. Pr zijn verschillende recepten te vinden om je eigen gezonde pizza te maken. Je hoeft niet eens een bodem van brood te maken. Dit kan ook met groente of vlees. Het is wel belangrijk om de kaas weg te laten als je een gezonde pizza wil maken. Dit is het minst gezonde onderdeel van de traditionele pizza.

Wat heb je nodig om een pizza-oven te bouwen?

Er zijn een aantal onderdelen die je nodig hebt om een stoere pizza-oven te bouwen. Het bouwpakket bestaat doorgaans uit de pizza-oven zelf, isolatiematerialen, een schoorsteen, eventueel een plateau om de oven op te zetten en accessoires zoals een thermometer en keukengerei voor de pizza-oven. Daarnaast heb je natuurlijk een handleiding nodig zodat je de pizza-oven eigenhandig in elkaar kan zetten.

Veiligheid voorop

Last but nog least. Zorg dat de veiligheid voorop blijft staan. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Ook bij het aanleggen van een oven in de tuin is het belangrijk om de rookgassen op de juiste manier af te voeren. Het is ook mogelijk om een rookkanaal aan te brengen op de pizza-oven. Dit is echter niet eenvoudig om zelf te doen. De meeste mensen huren daarom een bedrijf in. Klik op de link in dit artikel en je ontdekt alles over het zelf maken van pizza-ovens.

Plaats een reactie