free
hit counter

Wijn uit het oudste wijngebied in Europa

Een glas wijn op zijn tijd kan geen kwaad. Ben jij ook een echte wijnliefhebber? Of zelfs een echte wijnkenner? We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten wijn die er allemaal zijn. En lichten daarbij een wel heel speciale wijn uit, Tokaj wijn uit Hongarije.

Soorten wijn

Er zijn mensen die elke dag een glaasje wijn drinken. Over het algemeen kan dat niet kwaad. Maar kan je beter rode of witte wijn drinken? Er wordt wel eens claimt dat rode wijn goed voor je hart is. Al is dat niet bewezen. Andere mensen zeggen juist weer dat je dik kan worden van rode wijn, waardoor het beter is om een witte wijn te drinken. De meeste mensen drinken het als dessertwijn maar ook steeds meer mensen drinken wijn bij het uitgaan.

Ben jij een wijnkenner?

Wist je dat het oudste wijngebied in Europa niet in Frankrijk ligt maar in Hongarije? Hongaarse wijnen zijn al sinds jaar en dag populair. Vooral de wijn uit Tokaj, het oudste wijngebied van Europa. Dit gebied bestond al meer dan een eeuw eerder dat er veel meer bekende Bordeaux bijvoorbeeld. klik op de link in dit artikel om meer te weten te komen over dit wijngebied.

Hongaarse wijn kopen

Wijn uit Hongarije is weer op de weg terug. De oude wijnplantages zijn nog steeds vruchtbaar en produceren geweldige druiven. Als je een avontuurlijke wijnliefhebber bent is het een must om de Hongaarse Tokaj wijn uit dit gebied een keer te proeven.

Plaats een reactie