free
hit counter

Verschil tussen Amerikaanse en Nederlandse recepten

In bijna elk recept is een maatbeker erg handig, ze zijn vaak van doorzichtig kunststof gemaakt om het aflezen makkelijker te maken. In veel Amerikaanse recepten worden de grammen vervangen door cups. Hiervoor heb je dus ongeveer een kopje, bijvoorbeeld suiker, nodig. Het geeft aan hoeveel je van een ingrediënt nodig hebt.

Maatbekers of kopjes

Naast maatbekers kun je ook een kopje gebruiken. Door deze helemaal te vullen met water kun je testen hoeveel er in past. Het water giet je vervolgens in een maatbeker en dan lees je de hoeveelheid af. Dit is een handige manier en bovendien kan je kopje in de vaatwasser. Als je in een recept ½ kopje tegenkomt vul je kopje dan voor de helft.

Het hoeft niet heel precies

Het afmeten van liters kun je heel eenvoudig met een maatbeker doen. Soms moet je liters en gram combineren. Wij adviseren je dan om de liters te wegen op een weegschaal. Het is dan handig om te onthouden dat 1 milliliter ongeveer 1 gram is. Zet een mengkom op je weegschaal en voeg de vloeistof toe. Dit is niet heel precies maar wel heel handig.

Omrekenen van cup naar gram

Naast grammen geven sommige maatbekers ook cups aan. Ook zijn er speciale maatbekers voor cups. Als je geen cup-bekers in huis hebt kun je altijd online omrekenen van cup to gram. Afmeten met eet en theelepels gaat ook over volumematen. Een lepel uit je besteklade kan maar met een meetlepel zit je altijd safe.

Verhoudingen, verhoudingen, verhoudingen

Als je in een recept een ½ kopje tegenkomt dan vul je het kopje voor de helft. Bij ¼ theelepel schep je ¼ van je theelepel vol. Dit lijkt misschien onnauwkeurig maar dat valt wel mee. De kans is wel groter dat het eindresultaat afwijkt dan als je het in grammen zou meten maar dat is helemaal niet zo erg als je nu misschien denkt. Als de verhoudingen maar kloppen.

Wat vind jij handig als je aan het koken bent?

Wij zijn helemaal om en gebruiken onze weegschalen alleen nog maar om aardappels af te wegen. Ondertussen hebben we ook speciale maatbekers en maatlepels in de keuken maar hebben we ook ontdekt dat meten met gewone kopjes en lepels ook prima gaat.

Om je wat meer gevoel te geven voor deze manier van meten of wegen vind je hieronder een tabel met de meest voorkomende benamingen, inhoud in milliliters en de verhoudingen:

Benaming Inhoud in milliliter Komt overeen met
1 kop 240 ml
½ kop 120 ml
⅓ kop 80 ml
¼ kop 60 ml 4 eetlepels
⅛ kop 30 ml 2 eetlepels
1 eetlepel 15 ml 3 theelepels
1 theelepel 5 ml
½ theelepel 2 ml
¼ theelepel 1 ml

 

 

Plaats een reactie