free
hit counter

Genieten van frisdrank bij een dieet

Zeker in de warme zomer heb je af en toe zin in een koud glas frisdrank. Denk bijvoorbeeld aan een cola met ijs, een glaasje sinas om je suikers bij te vullen, enzovoorts. Hoe zit dit wanneer je een dieet volgt? Kun je ook tijdens het volgen van een dieet genieten van frisdrank? In dit artikel lees je hier meer over. Niet alleen is het verstandig om na te denken over de consumptie van frisdrank bij het volgen van een dieet. Let ook op de hoeveelheid alcohol die je nuttigt! 

Kies voor light-versies van frisdrank 

Je kunt een dieet combineren met frisdrank, wanneer je voor de light-versie hiervan kiest. Zo’n versie wordt van vrijwel iedere soort frisdrank aangeboden. Daarbij heb je verschillende soorten bruisend water met een smaakje. De hoeveelheid suiker ligt in deze dranken minder hoog dan bij cola of bijvoorbeeld sinas. Veel mensen vinden water met een smaakje prettiger dan een glas water uit de kraan. Een goede middenweg wanneer je bezig bent met afvallen.

Geschikte frisdrank bij een dieet 

Let bij frisdrank bestellen niet alleen op de light-versies van de verschillende soorten frisdrank. Ook is het verstandig om voor vruchtensappen te kiezen, waaraan geen suiker is toegevoegd. Een natuurlijk vruchtensap kan ook zonder deze toegevoegde suikers zoet zijn. Drink de frisdrank niet te vaak! Ook in sappen zonder toegevoegde suikers zitten namelijk wel calorieën. Het maakt dat het afvallen mogelijk minder snel gaat. Naast het bestellen van sappen kun je ze ook zelf maken! Denk aan een smoothie met groente van een dag eerder, wat fruit en halfvolle melk.  

 

Alcohol in combinatie met een dieet 

Niet alleen is het verstandig om frisdrank zo goed mogelijk te laten staan tijdens een dieet. Ook drank kopen wordt afgeraden. Alcohol draagt bepaald niet bij aan het afvallen! Vanzelfsprekend moet een glaasje wijn of bijvoorbeeld een pilsje in het weekend kunnen. Op werkdagen laat je deze versnaperingen vervolgens staan. 

 

Plaats een reactie