free
hit counter

Afvallen & supplementen: is het een goede combinatie?

Voor velen is afvallen een moeilijke en ware uitdaging. Dat is ook niet vreemd: afvallen is een proces waar veel bij komt kijken. Er zijn allerlei wijzigingen die je door kunt voeren om af te vallen. Dit is ook per persoon anders: als iets voor de een werkt, betekent het niet per definitie dat het ook voor anderen werkt. Daarom is het van belang om altijd naar je eigen situatie te kijken. Hetgene wat standaard en voor iedereen werkt, is gezond eten en sporten. Daarnaast zijn supplementen echter ook een interessant. Hiermee kun je afvallen, vooral wanneer je al gezond eet en aan een sport doet. Lees hier over supplementen en afvallen!

Afvallen met supplementen

Op de vraag of afvallen en supplementen een goede combinatie zijn, is het antwoord: ja. Waarom? Simpelweg omdat supplementen ondersteunend werken. Wanneer je dus al gezond eet en regelmatig beweegt, dan ondersteunen bepaalde supplementen het proces van afvallen. Sportvoeding en sportsupplementen die je helpen bij het afvallen, vind je op de website van Muscle Concepts.

Welke supplementen zijn geschikt?

[list icon=”check” icon_color=”#00B200″]

  • Cafeïne pillen
  • L-Carnitine 
  • Omega 3 visolie

[/list]

Cafeïne pillen

Hierboven staat beschreven dat supplementen ondersteunend werken. Dat geldt ook voor cafeïne pillen. Cafeïne ondersteund namelijk jouw metabolisme, wat voordelig is voor het afvallen. Daarnaast heb je meer energie tijdens het sporten, waardoor je beter gaat presteren en daardoor beter en sneller afvalt. Cafeïne pillen zijn dus een waar sportsupplement en geschikt voor afvallen. In plaats van cafeïne pillen kan je natuurlijk ook wat extra bakken koffie drinken. Koffie is van nature rijk aan cafeïne. Dolce Gusto koffie is lekker en snel te maken. 

L-Carnitine

Dit is een zeer populair supplement voor mensen die willen afvallen. L-Carnitine speelt namelijk een rol in het voorkomen dat energie uit je spieren wordt gehaald (en dus het voorkomen van spierafbraak). Er wordt in plaats daarvan energie uit je vetcellen gehaald, wat positief is voor het afvallen. 

Omega 3 visolie

Het blijkt dat omega 3 visolie vetverbranding bevordert. Daarnaast heeft het vele algemene gezondheidsvoordelen. Hierdoor is dit supplement, naast cafeïne pillen en L-Carnitine, ook geschikt voor het afvallen.                                

Plaats een reactie