free
hit counter

Gezond afvallen

Gezond afvallen kan soms best moeilijk zijn. Steeds meer mensen krijgen te maken met overgewicht of obesitas en meer dan de helft van deze mensen kiezen er voor om af te vallen volgens een voorgeschreven dieet. Het volgen van een dieet wordt door de meeste mensen gezien als makkelijk omdat er precies beschreven staat wat er wel en vooral niet gedaan mag worden gedurende een dag. Het grote nadeel van een dieet is dat de meeste diëten maar voor een bepaalde tijd de leidraad in het leven vormen. Zodra het dieet is afgelopen vallen de meeste mensen weer in de oude leefstijl en heeft het volgen van het dieet geen gewenste resultaten opgeleverd. Bij het paleo dieet heb je eigenlijk helemaal niet door dat het om een dieet gaat. Je bent lekker gezond aan het eten volgens de paleo recepten en valt intussen ook nog eens gemakkelijk af!

Het verliezen van lichaamsgewicht is meer dan alleen het volgen van een tijdelijk dieet. Het is vaak het veranderen van het hele levenspatroon. Het veranderen hiervan kan een lange weg zijn met veel ups and downs. Het volgen van een dieet is ook niet altijd even gezond voor het menselijke lichaam. In veel gevallen kan een dieet schade toebrengen aan het menselijk lichaam. Dan is er geen sprake meer van gezond afvallen. Dit kan vooral komen doordat er niet alle benodigde voedingsstoffen in het lichaam komen. Dit is voornamelijk het geval bij de zogenoemde crash diëten, waarbij er in een korte periode veel lichaamsgewicht verloren gaat. Deze diëten zorgen ook vaak voor het krijgen van het wel bekende jojo effect.

Gezond afvallen

De beste manier om lichaamsgewicht te verliezen is om dit op een gezonde manier (bijvoorbeeld met smoothies) te doen, waarbij alle benodigde voedingsstoffen binnen worden gekregen. Door een goede balans te vinden tussen het volgen van een dieet en het voldoende binnen krijgen van alle benodigde voedingsstoffen kan er gesproken worden over gezond afvallen. Door deze balans zal er ook minder snel een jojo effect optreden en zal er minder snel worden terug gevallen in de oude levensstijl. Om gezond af te vallen spelen eiwitten, koolhydraten en vezels een belangrijke rol, daarnaast is een verandering in het voedingspatroon nodig om gezond af te vallen. Als laatste is het belangrijk om het lichaam in beweging te brengen door middel van sporten. Zodra er gesport wordt zal het lichaam meer energie nodig hebben en zullen er calorieën verbrandt worden. Er wordt altijd aangeraden om voldoende water te drinken per dag om alle afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Plaats een reactie