Smoothies maken | Hoe moet je een groene smoothie maken

Een groene smoothie is een groenten smoothie. Velen weten wel hoe ze een fruit smoothie moeten maken, maar weinigen zijn bekend met hoe je een groene smoothie moet maken.

Een groene smoothie bestaat uit groentes, fruit en ijs. Je moet hierbij dan denken aan 40% groentes en 60% fruit als groentes. Wanneer je eenmaal gewend bent aan deze verhouding dan is het beter om deze verhouding om te draaien. Dus 60% groentes en 40% fruit. Zo krijg je meer voedingsrijke groentes binnen.

Wanneer jij fruit toevoegt aan je groene smoothie dan smaakt het gelijk een stuk zoeter. Kinderen zijn er ook gek op. Je kunt bijvoorbeeld je kinderen een smoothie maken met grotendeels fruit en dit langzaam opbouwen naar steeds meer groentes. Ze zullen het heerlijk vinden. Zo weet je zeker dat je kinderen hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groentes en fruit binnenkrijgen.

Je bent ook erg weinig tijd kwijt aan maken van een groene smoothie. Een groene smoothie maken hoeft niet langer dan 10 minuten te duren. Het is aan te raden om verse groentes te gebruiken, omdat vitaminen en mineralen in je smoothie zitten. Je mag je groentes daarom ook niet koken, anders verlies je vele belangrijke vitaminen en mineralen. Dan is je groene smoothie gelijk een stuk minder gezond.

We horen ook vaak dat sommigen groentes uit blik gebruiken. Dit is niet de bedoeling. Deze groentes zijn namelijk al een groot deel van hun vitaminen en mineralen kwijtgeraakt. Een groene smoothie maken is daarom het beste met het gebruik van verse groentes en fruit.

Smoothie maken en afwisseling

Afwisseling bij het maken van een groene smoothie is belangrijk om het feit dat elke soort groente andere soort mineralen en vitaminen bevat. Gebruik bijvoorbeeld de eerste week alleen maar spinazie in je smoothies en in de tweede week kun je alleen maar bloemkool gebruiken. De afwisseling van groentes gaan je groene smoothies ook een andere smaak geven. Het proberen waard dus!

Groene smoothies zijn een gezonde leefstijl, dus het zorgt ervoor dat je gezonde voeding binnenkrijgt dat niet bewerkt is. Een leuke bijwerking hiervan is dat je sneller tot je streefgewicht komt. Er zitten vele gezonde vezels in je groene smoothies waardoor dit een verzadigd gevoel geeft en je minder last hebt van vreetbuien. Daarnaast bevatten groene smoothies weinig calorieën, dat is dan ook weer meegenomen. Dit leidt namelijk tot een gezonde vetverbranding.

Een smoothie maker

Een groene smoothie maak je met een krachtige blender. Deze worden door velen ook wel een smoothie maker genoemd. Heb je geen smoothie maker in huis dan kun je dus geen smoothie maken. Je zult dan toch wel echt een blender moeten kopen.

Ik raad je aan om een smoothie maker online te kopen, maar dit kan bijvoorbeeld ook bij de media markt. De keuze waar jij je smoothie maker koopt is geheel aan jou. Ga anders eerst in de winkel informeren en vergelijk de verschillende merken. De verschillen van een smoothie maker zitten in het feit dat ze verschillen in inhoud en kracht.

Als jij alleen bezig gaat om een groene smoothie te maken voor je zelf dan is een kleine inhoud voldoende. Maar wil je bijvoorbeeld met regelmaat groene smoothies voor je hele gezin blender, dan is het verstandiger om een smoothie maker te maken met een grote inhoud.

Een smoothie maker kopen, vermogen?

het belangrijkste factor voor je smoothie maker is het vermogen. Je moet hierbij zeker denken aan minimaal 600 Watt. Als je minder dan 600 Watt neemt, dan kan het zomaar zijn dat je een groene smoothie overhoudt met kleine stukken fruit of groente. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt ook alle ingredienten in kleine stukjes snijden en vervolgens het geheel in je smoothie maker te gooien, maar dit kost te veel tijd.

Persoonlijk vind het het uiterlijk van mijn blender ook belangrijk. Ik heb mijn smoothie maker namelijk op mijn aanrecht staan, omdat ik altijd snel bij mijn blender wil komen. Ik vind het namelijk niet handig om hem in de kast te stoppen en het er later weer uit te halen. Als je smoothie maker er goed uit ziet, dan wordt het maken van een groene smoothie ook veel leuker en wordt het ook leuker om je vriendinnen uit te nodigen voor een groene smoothie.

Een groene smoothie maken

De benodigdheden om een smoothie te maken zijn:
-groentes
-fruit
-en ijs

Dus een groene smoothie maken heeft vele voordelen en is makkelijk.

Bekijk hier het groene smoothies boek dat vol staat met recepten en handige tips.

Hoe Groene Smoothies Maken

Een Smoothie maken? Hoe moet dat? – Ultieme handleiding!

Je wilt een groene smoothie maken? Ik heb een duidelijk 5 stappenplan voor gemaakt! Mocht je nog vragen hebben over smoothies, stel ze gerust.
Doorgaan naar artikel »
Smoothie Maker

Blenders: het kiezen van de beste smoothie maker!

Wat is nou een goede smoothie maker? Ontdek hier wat nou een goede blender is en waar je goede blenders kunt kopen.
Doorgaan naar artikel »