Groene Smoothie Recepten | Heerlijke smoothie recepten

Groene smoothie recepten zijn er in vele soorten en kleuren. Een smoothie kan verschillende doelstellingen hebben. Zo weet je wat er in je smoothie moet en aan welke eisen deze moet voldoen.

Bij een groene smoothie moet je denken aan een mix van groentes, fruit en andere ingredienten die de voedingswaarde van je groene smoothies kunnen opkrikken. Groentes zoals spinazie en broccoli zijn goed te gebruiken in je groene smoothie recepten. Spinazie is zelf de meeste neutrale smaak voor in je groene smoothie recepten.

Komkommers in je groene smoothie recepten

Komkommers bevatten veel vocht waardoor je minder water hoeft te gebruiken. Komkommers zorgen er ook voor dat je groene smoothies een romige textuur krijgen.

Wortelen in je groene smoothie recepten

Om wortelen in je groene smoothies te gebruiken, moet je over een krachtige blender beschikken. De smaak van wortelen is niet op te sporen in je smoothie.

Avocado’s in je groene smoothie recepten

Persoonlijk gebruik ik een avocado in elke groene smoothie die ik maak. Ze zijn een goede bron van folaat, vitamine E, kalium en onverzadigde vetten die een goede werking hebben op je hart en bloedvaten. Daarnaast zorgen ze voor een romige structuur. Dit maakt het drinken van je smoothie lekkerder.

Bananen in je groene smoothie recepten

Bananen zijn een uitstekende bron van energie. Als je merkt dat je niet genoeg energie hebt tijdens het werken of sporten, neem dan een bananen smoothie voor meer energie. Bananen zitten vol met vezels, vitamine C, kalium, vitamine B6 en mangaan. Al met al zijn bananen een uitstekende bron van energie voor atleten.

Groente Smoothies

Wanneer jij je groentes kookt, dan gaat er vele vitamines en mineralen verloren. Daarom is het belangrijk dat je ook groentes gaan eten die niet gekookt zijn. Groente smoothies, ook wel bekend als groene smoothies zijn een mooie manier om ongekookte groentes binnen te krijgen.

Groene smoothies helpen je lichaam met het reinigen van giftige stoffen.

De voordelen van groene smoothies

Een groot voordeel is dat groente smoothies rijk zijn aan anti-oxidanten. Ze verhogen je groente- en fruit inname, waardoor ze je gezondheid verbeteren.

Groene smoothies zijn makkelijk te maken en je hebt hiervoor alleen maar fruit, groentes en een blender nodig. Denk hierbij aan het mixen van spinazie en sinaasappels.

Groene smoothies zijn tot 24 uur in de koelkast houdbaar. Je kunt ook nog is overal mee naar toe namen. Zo weet je altijd dat je een gezond drankje bij de hand hebt.

Groene smoothies zijn er in vele kleuren en smaken. Je kunt dus ook je eigen smoothie bedenken.

Vitaminen

Fruit is rijk aan vele soorten vitaminen en mineralen. Denk hierbij onder andere aan vitamine C, vitamine A, vitamine B en folium zuur. Wanneer jij je smoothie drinkt, dan weet je gezonde vitamines binnenkrijgt.

Antioxidanten

Antioxidanten kun je terugvinden in citrus vruchten, bessen, meloen, watermeloen, abrikozen, mango’s en bloedsinaasappelen. Antioxidanten zijn chemische stoffen die je cellen tegen vrije radicalen beschermen. Vrije radicalen zijn stoffen in je lichaam die die cellen schade kunnen brengen en ook willen.

Vezels

Vruchten die rijk zijn vezels zijn bijvoorbeeld appels, bosbessen, aardbeien en peren. Vezels zijn het deel van groentes en fruit dat je lichaam niet helemaal kan verteren. Vezels helpen wel om je darmen efficiënter te laten werken en het helpt om voedsel te verteren.

Bekijk hier het groene smoothies boek dat vol staat met recepten en handige tips.

Miranda Kerr - Groene Smoothie

Miranda Kerr en haar groene smoothie

Bekijk het groene smoothie recept van Miranda Kerr. Ze drinkt het elke ochtend. Lees hier haar favoriete recept.
Doorgaan naar artikel »
yogurt-smoothie

Yoghurt smoothie, alternatieven voor zuivel

Soms vragen mensen me of een yoghurt smoothie gezond is. Ik ben geen fan van yoghurt in een smoothie. Lees hier wat beter is dan yoghurt in je smoothie.
Doorgaan naar artikel »
smoothie aardbei

Smoothie Aardbei Maken – Recept

Deze Smoothie Aardbei is een goede boost voor je afweersysteem. Cranberry's en aardbeien staan bekend om hun ziekte-bestrijdende eigenschappen. Try it!
Doorgaan naar artikel »
banaan smoothie maken

Smoothie Banaan Maken – Recept (+appel)

Een smoothie banaan is heerlijk! Dit recept brengt het lekkere naar boven van een banaan. Je smoothie zal lekker koud zijn door de bevroren banaan.
Doorgaan naar artikel »
appel smoothie maken

Appel Smoothie Maken – Recept

Je wilt een Appel Smoothie Maken? Bekijkt het appel smoothie dan hier! Het is een licht kruidige groene smoothie met veel voordelen voor je gezondheid.
Doorgaan naar artikel »